Zeilschool Nederland
Voorbereiding & Theorie

Leidraad voor kajuitjachtzeilers

Een klassieker! De leidraad is op de eerste plaats bedoeld voor beginnende zeilers, maar het is voor vele gevorderde zeilers al jaren het naslagwerk. Een echte aanrader voor alle cursisten. Het boek behandelt ook nog eens de diploma-eisen van de CWO en voor Theoretische Kustnavigatie (TKN).

Bestel hem hier - Gratis verzending!

Cursusboek Klein Vaarbewijs I & II

Dit cursusboek gebruiken we tijdens onze eigen Klein Vaarbewijs cursus. Zowel de cursus als het boek zijn bedoeld als een voorbereiding op het examen Klein Vaarbewijs. Het boek biedt de examenstof stapsgewijs aan. Een echt leerboek, met meer dan 1000 foto’s, kaarten en plaatjes, veel praktijkvoorbeelden, met handige leer- en oefenvragen. Je kunt het gebruiken met of zonder een (online) cursus, afhankelijk van je leerstijl.

Bestel hem hier - Gratis verzending!

Zeilen in de Zon

Geschreven en getekend door één van onze instructeurs. Een handig en leuk boekje vol met tips voor het varen in Griekenland en Kroatië (voorbereiding, veiligheid en navigatie). Gebaseerd op de ervaringen die wij opdoen tijdens onze zeilvakanties. Aanrader voor iedereen die voor het eerst gaat zeilen in Middellandse Zee.

Bestel hem hier - Gratis verzending!

Het weer in kaart

Het weer is voor een watersporter van levensbelang. Met dit boek leer je zelf conclusies te trekken uit weerberichten en weerkaarten. Geschreven door Henk Huizinga, de weerman van Zilt Magazine die bij Amorgos af en toe een korte introductie meteorologie geeft. Voor de fanatieke of de wat gevorderde zeiler is dit boek zijn geld dubbel en dwars waard.

Bestel hem hier - Gratis verzending!

Zwaar weer zeilen

Dit boek kun je eigenlijk om twee redenen lezen: als een boeiend boek terwijl je rustig droog geniet van een lange zomeravond (liefst aan boord natuurlijk). Of omdat je grote plannen hebt als zeezeiler. De bron van kennis over alle aspecten van zwaar weer op zee, vol ervaringen uit de eerste hand en adviezen van experts op diverse terreinen.

Bestel hem hier - Gratis verzending!

Psychologie Aan Boord

Met alle technische en digitale hulpmiddelen aan boord zou je het belangrijkste vergeten: de bemanning. Het grootste deel van de problemen aan boord wordt nog steeds veroorzaakt door een menselijke fout en niet door storm, stranding of motorstoring. Het ergste wat je kan overkomen is dat je het niet leuk meer vindt...

Bestel hem hier - Gratis verzending!

Plotter met passer

Een stevige passer en flexibele plotter (koersliniaal) zijn onmisbare hulpmiddelen bij de theorie cursussen en examens. Ze zijn nodig voor het bepalen van coördinaten en koersen....

Bestel hem hier - Verzending: € 4,95