Zeilschool Nederland
Voorbereiding & Theorie

Varen doe je samen

Op de site van varen doe je samen vind je allerlei informatie over de knoop- en knelpunten van de Nederlandse wateren, zoals bijvoorbeeld de “Staande mastroute” naar Zeeland. Maar ook informatie over openingstijden van bruggen en sluizen door heel Nederland. Echt een aanrader!

www.varendoejesamen.nl

Vaarbewijs

De officiële site van Vaarbewijs in Nederland. Informatie over examens, prijzen examens, vrijstellingen enz. Voor wie in de komende tijd van plan is om Klein Vaarbewijs 1 en 2 te halen!

www.cbr.nl

CWO

De Stichting CWO (Commissie Watersportopleidingen) is een samenwerkingsverband van de Hiswa-vereniging en het Watersportverbond. De stichting heeft als doel een uniform diplomasysteem voor vrijwillige vaaropleidingen in te richten en in stand te houden. Zo zijn er opleidingen en diploma’s voor bijna elke watersportdiscipline.

Naast deze diploma’s voor watersporters zijn er ook opleidingen en diploma’s voor instructeurs en examinatoren in elke tak van watersport. Bovendien wil de CWO de kwaliteit van de vaaropleidingen in Nederland waarborgen en die kwaliteit zichtbaar maken voor de watersporters. De CWO vindt goede opleidingen een waarborg voor veilig en plezierig varen.

www.cwo.nl

Zeiltermen

Altijd al willen weten wat gijpen, korte slag, lange slag, overstag betekent? Op deze site worden bijna alle zeiltermen uitgelegd. In totaal 213 termen. Daarnaast veel informatie over lesgeven.

beterzeilen.nl