Ervaringstochten Nederland
Chatham & Londen - De Tocht

Ervaringstocht Chatham & Londen (10-daagse)Aantal beoordelingen: 7 8,2

Zeilen naar Londen, 10 dagen

Londen is één van de leukste, mooiste en levendigste steden ter wereld. Je kan er terecht voor cultuur, feesten, winkelen, etc... Het lijstje houdt maar niet op. Bij ieder bezoek aan Londen is er wel iets nieuws te ontdekken.

En het mooiste: je kunt er naar toe zeilen. Dat is vanuit Muiderzand een prachtige tocht vol uitdagingen. Wij zeilen deze tocht op de - voor ons fenomenale 'Farra', een snelle Beneteau First 45.

Wat is het plan?

We zeilen via Scheveningen in 3 dagen naar Chatham. Eh.. Chatham? Ja, een geweldig stukje Engeland vlak voor Londen met een bijna ongeloofwaardige geschiedenis.

Een historische tocht
350 jaar geleden versloeg de vloot van Michiel de Ruyter hier de Engelsen in de legendarische 'Slag bij Chatham'. Om dat te herdenken zeilden we in 2017 in een armada van 95 Nederlandse zeiljachten van uit Vlissingen naar Chatham... en ontdekten we de mogelijkheden van dit gebied.

In Chatham nemen we een rustdag. Genieten van de omgeving. En we bezoeken zeker het Historic Shipyard Museum.

Thames, Tower Bridge, Big Ben
Via de Thames zeilen we verder naar Londen. Daar leggen we aan, vlak voor de Tower Bridge, in de St Katharine Docks.

Vanuit deze haven zijn de golden oldies van Londen (Tower Bridge, St Paul's, Big Ben, etc.) prima bereikbaar. De 'Thames Rib Experience' biedt je bovendien per speedboot een fraai uitzicht op de highlights aan de Thames.

St Katharine Docks en East End
St Katharine Docks ligt op slechts 15 minuten van de wijk East End. Bekend van Jack the Ripper. 10 jaar geleden was het er nog een grote puinhoop door leegstand en criminaliteit. Nu is East End the hottest place in town: een trekpleister voor kunstenaars en creatievelingen. Vol trendy cafeetjes, winkels en ateliers.

Na twee dagen Londen zeilen we via Harwich of de bekende Butt & Oyster Pub in Pin Mill terug naar Nederland.

Wil je mee? Dit is de opzet:

  • Dag 1: je stapt aan boord in Marina Muiderzand voor een eerste kennismaking en een dagje inslingeren richting IJmuiden.
  • Dag 2 t/m 4: we vertrekken vroeg. Afhankelijk van de vooruitzichten overnachten we in Scheveningen en zeilen daarna een nacht door naar Chatham.
  • Dag 4/5: een afwisselend programma in Chatham (bijkomen van de overtocht, bezoek aan historische jachtwerven of aan de oude gin stokerij).
  • Dag 6 en 7: over de Thames naar Londen en 1 of 2 dagen genieten van je favoriete highlights in Londen.
  • Dag 8 t/m 10: we plannen onze trip terug richting Nederland. De wind, het tij en onze snelheid bepalen de tussenstops en de route.
  • Dag 10: aankomst einde van de dag in Muiderzand

Praktische informatie

  • Kosten: € 1095,00 (excl. havengelden, eten en drinken, incl. accommodatie aan boord, schipper(s)).
  • Voor wie: beginnende en gevorderde zeilers.
  • Met wie: 5 deelnemers en 2 instructeurs.
  • Meer info: bel 036 - 521 82 10 of mail.

Meer weten over Chatham?

Pieter Jan Hagens en Jort Kelder vertellen in "Ten Strijde!" over de slag bij Chatham.
En deze Britse promotiefilm voor de herdenking van 'The Battle of Medway' geeft je een beeld van hoe de Britten deze zeeslag bekijken..

Eerstvolgende data

Andere data mogelijk in overleg

06 juni€ 1095Boekbaar 

Een paar ervaringen van anderen

Honderden deelnemers leren ieder jaar zeilen op onze jachten. Hieronder een kleine willekeurige selectie van hoe deze ervaringstocht of cursus wordt ervaren.

Tom, Eindhoven

'De tocht naar Chatham en Londen was voor mij een bijzonder ervaring. Dertig uren aan eenstuk zeilen af en toe bij windkracht 5 en 6 zonder stuurautomaat is behoorlijk inspannend, maar ook een uitdaging. Slapen lukt dan ook nauwelijks. Chatham met zijn historic shipyard en Rochester met met gezellige winkelstraatjes waren de moeite waard. We hadden eigenlijk een dag langer nodig om de shipyard te kunnen bezoeken. Londen was ook heel bijzonder. In de st Catharina marina op 200m van de Tower Brdge en de Tower verblijven was ook een mooie ervaring, maar ook voor Londen heb je eigenlijk een dag extra nodig. De zesendertig uren terug voor de wind met grotendeels mooi weer, vuurwerk bij Scheveningen en de nachtelijk aankomst in IJmuiden zal ik ook niet meer vergeten. Kort om het was de moeite waard.
'

Paul Klijn, Amsterdam

'Erg leuk om zo een overtocht te ervaren georganiseerd door een zeilclub uit Vlissingen, maar door er een klein Amorgos sausje overheen te gooien werd het een onvergetelijke ervaring, ook voor de club uit Vlissingen denk ik?'

Prijs vanaf:
€ 1095