Zeilcursus met je gezin
Gezinscursus Kajuitzeilen - De Zeilcursus

Gezinscursus KajuitzeilenAantal beoordelingen: 46 8,5

Jonge kinderen aan het roer!

Ook met jonge kinderen is het ontzettend leuk om een zeilcursus te volgen! Speciaal voor gezinnen hebben we daarom in Nederland "gezinscursussen". Met het hele gezin leer je zeilen op een luxe zeiljacht. De cursus wordt op jullie wensen afgestemd zodat je zeker weet groot en klein aan bod komen.

Samen leren zeilen op verschillende niveaus

Onze instructeurs zijn opgeleid om gedifferentieerd les te geven. Dat wil zeggen dat ze ieder aan boord op zijn of haar eigen niveau leren zeilen. Wij kijken ook naar de verschillen in leerstijl en sluiten daar de cursus op aan.

Het maakt dus niets uit wanneer de zeilervaring en mogelijkheden verschillend zijn. Dat kan juist extra motiverend en leuk zijn: je zult verbaasd zijn hoeveel en hoe snel ook de kleinere in het gezin leren op een zeiljacht.

En er is ook tijd voor andere dingen aan boord

Tijdens een gezinscursus is er extra veel ruimte om andere dingen te doen. Aanleggen in de oude haven van Volendam, naar het Zuiderzee museum in Enkhuizen, het openlucht zwembad van Hoorn, een overnachting in Amsterdam! Of zelf vis vangen en een stukje achter de boot door het het water heen gesleept worden?

Slapen op een echt zeiljacht

In overleg met je instructeur bepaal je waar jullie heen zeilen. Bij een meerdaagse cursus kun je iedere avond in een andere haven overnachten. Je slaapt dan aan boord in een "kooi" op jullie zeiljacht. Misschien wordt je 's ochtends gewekt door een vrolijk kwakend eendje dat voorbij zwemt.

Wil je aansluitend voor of na de cursus overnachten dan kun je voor een schappelijke prijs een trekkershut, "beach lodge" of duinhuis op de marina reserveren.

Hoe lang en met hoeveel?

De standaardcursus duurt 3 dagen. In overleg kan hiervan worden afgeweken.
Op de kleinere jachten geven we maximaal 4 personen les. Op de grotere jachten (oceanis 34 of bavaria 38) kunnen we lesgeven tot 5 personen per jacht (2 volwassenen en 3 kinderen).

Alle zeiljachten zijn uitgerust om te koken aan boord (oven, meerdere gaspitten, koelkast, etc.) en je kunt natuurlijk ook 's avonds een gezellig restaurant opzoeken.

Gezinscursus in de zon?

Gezinscursussen zijn ook mogelijk in Griekenland, Kroatië, Italië, Turkije of zelfs de Carieb. We kunnen buiten Nederland geen diploma's of certificaten CWO Kajuitjachtzeilen uitreiken. Maar we kunnen je er wel leren zeilen! En dat in een geweldige omgeving met een ultiem vakantie gevoel... De cursussen in het buitenland sluiten we af met onze eigen Amorgos diploma's.

Leren Zeilen

Ieder heeft zijn eigen leerstijl. Ieder heeft een eigen voorkeur. Onze instructeurs zijn opgeleid om op zoveel mogelijk verschillende stijlen in te spelen en samen met jou uit te zoeken wat voor jou het beste werkt. Het kan zijn dat je veel dingen ontdekt door uit te proberen, door het bij een ander te zien, door er eerst over te horen of door na te bespreken.

Diploma's en vorderingenstaten

Ook de gezinscursus kun je afsluiten met een CWO diploma of vorderingenstaat. Hierop staat aangegeven aan welke eisen is voldaan, zodat duidelijk is aan welke onderwerpen nog gewerkt kan worden.

Het CWO-diploma Kajuitzeilen 1 mogen we pas afgeven aan kinderen vanaf 16 jaar. Jongere kinderen krijgen een Amorgos certificaat waarop je niveau wordt aangegeven.

Prijs vanaf:
€ 1125 per gezin