Zeilcursus Zeezeilen CWO II tidal
Individueel: 7 dagen (CWO II tidal) - De Zeilcursus

Zeilcursus jachtzeilen CWO II tidal (7-daagse, individueel) Aantal beoordelingen: 6 9,3

**** Update 11-10-2019 ****

Wegens werkzaamheden aan de website kun je vandaag alleen boeken via telefoon of email.

Wil je één van de onderstaande data boeken, mail zeilen@amorgos.nl of bel 036 - 521 82 10.

***---------------------***

Dagschipper Kustwateren

Ben je een ervaren zeiler met een CWO II non-tidal diploma op zak? En wil je ook onder iets ruigere omstandigheden als schipper aan het roer staan van een kajuitzeiljacht? Dan is het tijd voor de volgende stap: je CWO II tidal diploma. Tijdens onze 7daagse zeilcursus jachtzeilen CWO II leer je zelfstandig en verantwoord zeilen op stromend water zoals de Noordzee en Waddenzee. De cursus is intensief, doelgericht en superleuk. Een fantastische uitdaging voor de gevorderde, sportieve zeiler.

Zeilcursus voor gevorderden

De Amorgos cursus Jachtzeilen CWO II tidal is een intensieve 7daagse praktijktraining die je voorbereidt op het CWO II tidal diploma. We maken tijdens de cursus veel vaaruren met lange tochten op de Noordzee en eventueel Waddenzee. Je doet diverse zeiloefeningen, leert navigeren met en zonder GPS, leert omgaan met stroming, golven en golfhoogten maar ook veiligheid zorg voor bemanning en het aanlopen van zeehavens. We varen niet alleen overdag, maar ook als het donker is. De cursus is erop gericht om zoveel mogelijk ervaring op te doen met zelfstandig, veilig en verantwoord zeilen met een kajuitjacht op de kustwateren. Als je voldoende ervaring hebt, ontvang je op de laatste dag je diploma Jachtzeilen CWO II tidal en kun je onder rustige omstandigheden zelfstandig met een kajuitjacht op de kustwateren varen.

Leren zeilen zoals jij het wilt

Iedereen is anders en heeft zijn eigen voorkeur voor een leermethode. De een wil dingen ontdekken door het zelf uit te proberen, de ander wil liever vooraf doelen stellen en leermomenten nabespreken. Onze instructeurs zijn opgeleid om op alle verschillende leerstijlen in te spelen en samen met jou uit te zoeken wat voor jou het beste werkt.

Tidal

Het vaargebied waarvoor dit diploma is bedoeld betreft alle getijde wateren, zoals: de Waddenzee, Westerschelde en Oosterschelde ten zuiden van de lijn Bruinisse-Anna- Jacoba polder, Eems/Dollard en de kustwateren. De vereiste ervaring voor dit diploma is 250 mijl waarvan minstens de helft op zee/stromend water.

Ervaring

Voor je CWO II diploma tidal is het belangrijk om zoveel mogelijk zeilervaring op te doen na het behalen van je CWO II non-tidal diploma, zodat je verschillende situaties en omstandigheden meemaakt. Dat kan op allerlei manieren: van ervaringstochten en wedstrijdzeilen tot zeilcursussen in de Middellandse zee of het Caraïbisch gebied. Huur een jacht, ga mee met een flottielje of stap aan boord op een wedstrijdjacht. Hoe meer ervaring, hoe beter.

Inschrijven

De CWO II cursus kent een open inschrijving. Iedereen met zeilervaring op een niveau dat vergelijkbaar is met CWO II is van harte welkom. Je stapt aan boord met maximaal vier deelnemers en een instructeur. Wil je deze training met een eigen groep volgen? Geen probleem. Neem even contact met ons op voor het inplannen van een cursus.

Diploma's en vorderingenstaten

Deze cursus wordt afgesloten met een CWO diploma of vorderingenstaat. Hierop staat aangegeven aan welke eisen is voldaan, zodat duidelijk is aan welke
onderdelen nog gewerkt moet worden. Om een jachtzeilen CWO II tidal diploma te halen wordt tijdens de cursus een vorderingstaat bijgehouden. Zijn alle onderdelen gedurende de tocht als “voldoende “ aangemerkt. Dan ontvang je je diploma.

Prijs vanaf:
€ 895