Zeilcursus Zeezeilen CWO II tidal
Individueel: 7 dagen (CWO II tidal) - Praktisch

De zeilniveaus

Je hebt voor de training ruime zeilervaring nodig: het zijn toch langere afstanden op open water. We hebben deelnemers die zelfstandig schipperen op CWO niveau 2 tot 3, maar ook deelnemers met een redelijke hoeveelheid zeilervaring op ruim water (niveau 1 tot 2), maar die nog niet zelfstandig schipperen.

De andere deelnemers

De leeftijd van onze deelnemers varieert van 20 tot 65 jaar, waarbij de meesten tussen de 25 en 45 jaar oud zijn. De praktijk leert dat 70% van de deelnemers alleen boekt; je bent nooit de enige alleengaande tussen 'stelletjes'. Daarbij is iets meer dan de helft vrouw en iets minder man.

Op- en afstaptijden

De cursus start op de opstapdag om 9.30 uur vanuit Muiderzand Marina in Almere en eindigt op de afstapdag om 17.00 uur.

Uit eigen ervaring raden we je aan om na de training een extra vrije dag te nemen. Die heb je hard nodig om lekker na te genieten en bij te komen van vier dagen zeilen.

Bagage en linnengoed

Koffers zijn moeilijk op te bergen aan boord, neem daarom een rugzak of weekendtas mee. Aan boord zijn kussens aanwezig. Neem zelf een kussensloop, laken, slaapzak en handdoek mee.

Voorbereiding

Voor de meeste cursussen hoef je je niet specifiek voor te bereiden, het mag natuurlijk wel. Kijk eens onder "Theorie en Voorbereiding" voor boeken, links en leskaarten die we gebruiken. Het standaardwerk om je in te lezen is de Leidraad voor Kajuitjachtzeilers (te bestellen bij Bol.com).

Schippers en instructeurs

Onze schippers en instructeurs zijn onze trots en dragen ieder jaar weer bij aan vele mooie ervaringstochten en cursussen! Zij zijn enthousiaste zeilers die hun ervaring hebben opgedaan op diverse (zee)zeilscholen. Voor ze bij Amorgos komen werken, krijgen ze een gedegen opleiding. Kenmerkend voor Amorgos is de uitgebreide aandacht voor communicatie en sociale vaardigheden. Met een open houding en goede communicatieve vaardigheden zorgen onze schippers voor een ontspannen, prettige, veilige en fijne cursus. Onze schippers houden zoveel mogelijk rekening met de verschillende zeilniveaus en wensen van de deelnemers.

Eten en drinken

Aan boord is koffie en thee aanwezig. Bij een meerdaagse tocht doen we samen boodschappen voor ontbijt, lunch en tussendoortjes. 's Avonds kies je in onderling overleg voor koken aan boord of om uit eten te gaan.

Kom je voor een 1-daagse cursus of tocht, neem dan zelf je lunch mee zodat er ook geen boordkas gemaakt hoeft worden.

Kleding

Neem gemakkelijk zittende kleding mee die past bij de weersverwachtingen. Bij de prijs zit het gebruik van zeilpakken (voor volwassenen) en reddingsvesten inbegrepen. Aan boord heb je schoenen nodig met (licht gekleurde) rubber zolen die niet afgeven.

De schoonmaak

Het jacht wordt aan het eind van iedere cursus door de deelnemers schoongemaakt.

De boordkas

Bij de meerdaagse cursussen of tochten wordt een boordkas gemaakt waaruit de boodschappen en het havengeld in de andere havens worden betaald. De instructeur is vrijgesteld van deze boordkas en betaalt niet mee aan havengelden en eten aan boord.

Prijs vanaf:
€ 795 p.p.