Korte Zeilcursussen
Les op eigen schip - Zeilcursus

Les op eigen schipAantal beoordelingen: 12 9,5

Haal meer uit je hobby

Heb je een eigen zeiljacht en wil je daar graag meer uithalen? Neem contact met ons op om te bespreken hoe wij je kunnen helpen.

Verschillende onderwerpen

Zeilers komen met verschillende vragen bij ons:

Specifieke eigenschappen van je jacht.
Bijvoorbeeld wanneer je overstapt van klein naar groot, van plat naar scherp, van traditioneel naar modern, van langkiel naar bulb, etc.

Je eerste (nieuwe) jacht.
Koop je een nieuw jacht dan kan het heel prettig zijn een aantal keer met een ervaren instructeur te zeilen. Misschien niet eens voor het zeilen of manoeuvreren op de motor, maar omdat apparatuur en techniek nieuw voor je is. Of omdat je gewoon de eerste keer een extra paar handen bij het overvaren van werf naar jachthaven wilt hebben.

Bepaalde onderdelen trainen.
Zeilers komen ook specifieke onderdelen trainen op hun eigen jacht. Denk daarbij aan boxvaren, winderige sluizen, zeilmanoeuvres, koerszeilen, man-over-boord, zeilen met meer wind, gennakeren, etc..

Teamrollen en bemanning.
Een hele bemanningen van 2 tot 8 personen trainen samen met een Amorgosinstructeur om makkelijker, prettiger of sneller te zeilen. Dat kan om beter te presteren in wedstrijden, maar vaak gaat gewoon om meer plezier tijdens vakanties en tochtjes.

Training op maat

Les op eigen jacht is nooit een standaardprogramma uitvoeren. Jouw vraag bepaalt waar we aan gaan werken: meer rust en controle (ook in krappe, moeilijke of winderige omstandigheden), onderling vertrouwen en kleine handigheidjes voor groter gemak bij het manoeuvreren of zeilen.

Iedere training begint dan ook bij jouw wensen. Met één van onze deskundige instructeurs stel je een gericht plan op om hier samen aan te werken.

Persoonlijk advies

Na een les op eigen jacht krijg je van de instructeur een advies hoe gebruik te gaan maken van het geleerde, hoe je vaardigheden verder te ontwikkelen of hoe je beleving te verbeteren.

Overal in Nederland

Je kunt ook les op eigen jacht krijgen om nieuwe vaargebieden te ontdekken zoals de Waddenzee of Noordzee. De opstap plek kan overal in Nederland zijn, mits bereikbaar voor onze instructeurs. Wil je een overtocht varen, dan bekijken we in onderling overleg wat wijsheid is met het vervoer.

De instructeurs

Voor de trainingen aan boord van privéjachten worden instructeurs geselecteerd met veel ervaring op verschillende jachten en in meerdere zeilgebieden. Deze instructeurs hebben naast hun kennis over zeilen en didactiek ook een flinke technische bagage.

De instructeurs

Onze zeilinstructeurs hebben hun ervaring opgedaan op diverse (zee)zeilscholen. Zij zijn onze trots en één van de belangrijkste schakels in een goede training voor jou.

Daarom besteden we veel tijd en aandacht aan de opleiding van hen in Nederland. Die opleiding is gestoeld op drie pijlers:

  • communicatieve- en sociale vaardigheden,
  • didactiek en
  • zeilvaardigheden.

Specifiek voor Amorgos is de uitgebreide aandacht voor communicatie en lesgeven. Het resultaat hiervan is dat onze enthousiaste instructeurs met een open houding bijdragen aan een goede training en plezier in zeilen.

Mede dankzij de instelling en vaardigheden van instructeurs kunnen we zorg dragen voor ontspannen, prettige, veilige, en kwalitatief goede vakanties en trainingen.

Prijs vanaf:
€ 250 p.d.