Wedstrijden
Ronde om Noord-Holland - 21 t/m 24 juni - .

Drie dagen en vier vaargebieden

De Ronde om Noord-Holland is een wedstrijd met de elementen van een mooie toertocht (of andersom). We varen over het Markermeer, het IJsselmeer, de Westelijke Wadden en de Noordzee. In drie dagen tijd zeil je in vier verschillende vaargebieden! Dat doe je samen met 4 deelnemers onder begeleiding van 2 ervaren trainers. En tijdens de wedstrijd nemen jullie alle zeil- en wedstrijdbeslissingen zelf!

De route

We starten vanuit het gemoedelijke Muiden en zeilen via Enkhuizen diagonaal over het IJsselmeer naar de Friese kant van de afsluitdijk. Dit zijn eigenlijk twee wedstrijden: de eerst van Muiden naar een finishlijn bij Enkhuizen, en de tweede van Enkhuizen naar een finishlijn bij Kornwerderzand. Daar hebben we een uur om de sluizen in de afsluitdijk te passeren (en ondertussen ons avondeten te nuttigen). Achter de afsluitdijk op de Waddenzee start de "derde wedstrijd". Nu op stromend water richting Texel, Den Helder om vervolgens tegen de klok in de Noordzee op te varen richting de echte finish bij IJmuiden.

Ervaring op doen met 250 schepen

Aan de Ronde om Noord-Holland doen zo'n 1000 deelnemers mee op ongeveer 250 zeiljachten. Wij varen op een snel zeiljacht en nemen we deel aan de "toerklasse". Als alles mee zit maken we kans, en het is sowieso hartstikke leerzaam om in een wedstrijd veld met vele professionele (en minder professionele) wedstrijdzeilers te varen! De aankomst in IJmuiden is super gezellig inclusief haring happen, bier, het grote schippersdiner en de prijsuitreiking.

Programma

  • Donderdag 21 juni: 20.00 uur briefing in Muiderzand. Je kunt al aan boord blijven slapen of de volgende ochtend opstappen.
  • Vrijdag 22 juni: 's ochtends korte training, zeilen met gennaker, man-over-boord, taakverdeling en onze wedstrijdstrategie. In de middag starten we vanuit Muiden richting Enkhuizen en de afsluitdijk. 's Avonds en 's nachts zeilen we over de Wadden- en Noordzee;
  • Zaterdag 23 juni: afhankelijk van onze snelheid komen we in de loop van de dag aan in IJmuiden met traditioneel haring, bier, schippersdiner en de uitslagen.
  • Zondag 24 juni: voldaan terug zeilen naar Muiderzand.

Praktisch

  • Vertrek en aankomst: Marina Muiderzand
  • opstappen: donderdagavond of vrijdagochtend
  • afstappen: zondagmiddag 16.00 uur
  • 2 trainers, 4 deelnemers.
  • Kosten: € 595,00 all-inclusive (havengelden, eten en drinken aan boord, diner in IJmuiden, diesel).

Offerte op maat - Groep of Gezin

Wil je met een groep vrienden, collega's of familie op één van onze jachten onder begeleiding van een ervaren instructeur deelnemen aan de Ronde Om Noord-Holland? Je kunt deze wedstrijdtocht ook als groep boeken. Jullie bepalen met wie je gaat en hoe de dagen eruit zien. Wij maken graag een offerte op maat op basis van accommodatie aan boord met een ervaren instructeur.

Wil je advies of heb je nog vragen over de mogelijkheden, neem dan gerust contact met ons op! E-mail ons of bel ons op telefoonnummer: 036-521 82 10.

Een paar ervaringen van anderen

Honderden deelnemers leren ieder jaar zeilen op onze jachten op het IJsselmeer. Hieronder een kleine willekeurige selectie van hoe deze cursus of tocht wordt ervaren.

Laura, Den Bosch

'Leuke uitdagende wedstrijd voor iedereen die een keer wil ervaren hoe het is om 30 uur aan een stuk te zeilen, en dus ook in de nacht! En alles wat er bij een wedstrijd komt kijken te ervaren. Niet voor watjes ;-)'

Prijs vanaf:
€ 595 p.p.