Zeilcursus jachtzeilen CWO III non-tidal
Individueel: 5 dagen (CWO III non-tidal) - De Zeilcursus

Zeilcursus jachtzeilen CWO III non-tidal (5-daagse, individueel) Aantal beoordelingen: 10 7,9

Schipper op kajuitzeiljacht

Ben je een ervaren zeiler met een CWO II certificaat op zak? En wil je ook onder iets ruigere omstandigheden als schipper aan het roer staan van een kajuitzeiljacht? Dan is het tijd voor de volgende stap: je CWO III non-tidal certificaat. Tijdens onze vijfdaagse zeilcursus jachtzeilen CWO III leer je zelfstandig en verantwoord zeilen in weer en wind. De cursus is intensief, doelgericht en superleuk. Een fantastische uitdaging voor de gevorderde, sportieve zeiler.

Zeilcursus voor gevorderden

De Amorgos cursus Jachtzeilen CWO III non-tidal is een intensieve vijfdaagse praktijktraining die je voorbereidt op het CWO III praktijk- en theorie-examen. We maken tijdens de cursus veel vaaruren met lange tochten op het IJsselmeer. Je doet diverse zeiloefeningen, leert navigeren met en zonder GPS en oefent aanlegmanoeuvres in de haven. We varen niet alleen overdag, maar ook als het donker is. De cursus is erop gericht om zoveel mogelijk ervaring op te doen met zelfstandig, veilig en verantwoord zeilen met een kajuitjacht. Als je voldoende ervaring hebt, kun je op de laatste dag van de cursus het praktijkexamen afleggen.

Lastminute aanbieding

Boek nu een de laatste plaatsen met vertrek op 2 oktober voor slechts 595 euro!

Ervaring

Voor je CWO III diploma doe je naast een theorie-examen ook een praktijkexamen. Het is dus belangrijk om zoveel mogelijk zeilervaring op te doen na het behalen van je CWO II diploma, zodat je verschillende situaties en omstandigheden meemaakt. Dat kan op allerlei manieren: van ervaringstochten en wedstrijdzeilen tot zeilcursussen in de Middellandse zee of het Caraïbisch gebied. Huur een jacht, ga mee met een flottielje of stap aan boord op een wedstrijdjacht. Hoe meer ervaring, hoe beter.

De meest effectieve en doelgerichte manier om de benodigde ervaring op te doen voor het CWO examen, is een toegewijde training bij Amorgos. Het doel van onze CWO III cursus is je gericht op te leiden tot een volwaardig schipper van een kajuitzeiljacht. Onze instructeurs leren je om onder alle omstandigheden aan het roer te staan, zelfs tot windkracht 6.

Inschrijven

De CWO III cursus kent een open inschrijving. Iedereen met zeilervaring op een niveau dat vergelijkbaar is met CWO II is van harte welkom. Je stapt aan boord met maximaal vier deelnemers en een instructeur. Wil je deze training met een eigen groep volgen? Geen probleem. Neem even contact met ons op voor het inplannen van een cursus.

Diploma's en vorderingenstaten

Deze cursus wordt afgesloten met een CWO diploma of vorderingenstaat. Hierop staat aangegeven aan welke eisen is voldaan, zodat duidelijk is aan welke onderdelen nog gewerkt moet worden.

Om een jachtzeilen CWO III non-tidal diploma te halen moet je tijdens de cursus een praktijkexamen afleggen. Dit examen wordt aangemeld bij de CWO. Wanneer je nog geen Klein Vaarbewijs 1 (KVB I) hebt, leg je voor het behalen van je CWO III ook een theorie-examen af tijdens de cursus.

Leren zeilen zoals jij het wilt

Iedereen is anders en heeft zijn eigen voorkeur voor een leermethode. De een wil dingen ontdekken door het zelf uit te proberen, de ander wil liever vooraf doelen stellen en leermomenten nabespreken. Onze instructeurs zijn opgeleid om op alle verschillende leerstijlen in te spelen en samen met jou uit te zoeken wat voor jou het beste werkt.

Prijs vanaf:
€ 595 p.p.